Artas Design

2023 MILANAS – SALONE DE MOBILE INTERJERO PARODA

Salone del Mobile 2023 – yra tarptautinė jau 61-oji paroda,  organizuojama Milanos mieste, Italijoje, kurią kasmet lanko tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio. Tai yra viena didžiausių renginių, skirtų dizainui, interjerui ir architektūrai.

Paroda vyksta parodų paviljone bei įvairiose Milane esančiose vietose, kuriose eksponuojami naujausi dizaino, baldų, apšvietimo, namų apyvokos ir kitų interjero elementai.

Salone del Mobile yra taip pat viena iš pagrindinių mados ir stiliaus renginių, kurio metu yra pristatomos naujos idėjos ir tendencijos.

Paroda yra svarbus susitikimo taškas ne tik kūrėjams, gamintojams ir pirkėjams, bet ir visiems žmonėms. besidomintiems dizaino ir interjero tendencijomis.

 

Parodos zonos 2023 – apšvietimas, baldai ir keleta biuro interjero naujų tendencijų. Šiame straipsnyje aprašysime daugiau apšvietimo ir baldų naujienas.

 

APŠVIETIMAS

 

Salone del Mobile renginio metu vykstanti Euroluce apšvietimo paroda yra viena iš labiausiai laukiamų ir svarbiausių renginių dizaineriams ir architektams.

Ši paroda po ketverių metų pertraukos sugrįžo 2023 metų renginyje, o jos dalyviai yra geriausi apšvietimo įrangos gamintojai iš viso pasaulio.

Per pastarąjį renginį dalyvavo daugiau nei 420 parodų dalyvių, pusė jų buvo iš užsienio, kurie pristatė naujausias technologijas, apšvietimo sprendimus ir programinę įrangą, taip pat aptarė svarbius klausimus, susijusius su energijos taupymu ir ekologiškumu.

Euroluce buvo nepaprasta proga pamatyti pažangias apšvietimo technologijas ir patirti šio pramonės sektoriaus naujoves tiesiogiai renginyje.

Taigi bandysime naujuose ir esamuose projektuose didesnį dėmesį skirti originaliems ir tvariems apšvietimo sprendimams.

 

       

 

Gamintojai dažnai semiasi idėjų iš šiuolaikinių dizaino tendencijų,bei gamtos motyvų taip pat atsižvelgia į vartotojų poreikius, kad sukurtų naujus ir inovatyvius sviestuvus.

Be to, technologijų pažanga ir inovacijos apšvietimo pramonėje taip pat yra svarbus veiksnys, kuris skatina gamintojus kurti naujas ir pažangias apšvietimo sistemas.

 

           

 

Euroluce šviestuvų kūrėjai taip pat naudoja spalvų paletę, kuri yra inspiruota gamtos spalvomis, tokiais kaip žemės tonai, jūros žalios ir dangaus mėlyni.

Jie taip pat naudoja įvairias šviesos intensyvumo ir krypties formavimo technologijas, kad sukurtų apšvietimo produktus, kurie kelia asociacijas su natūraliais šviesos šaltiniais, tokiais kaip saulė, mėnulis ir žvaigždės.

 

          

 

 

Be to, Euroluce kūrėjai gali naudoti įvairius dizaino elementus, tokiais kaip geometrinės formos, kurios yra susijusios su gamtos formomis.

Jie gali taip pat eksperimentuoti su apšvietimo produkto tekstūromis ir paviršiaus struktūromis, kad sukurtų produkto dizainą, kuris atspindi gamtos grožį ir išskirtinumą.

 

       

 

BALDAI – INTERJERAS

 

 

Parodos Salone de Mobile 2023 renginyje buvo rodomi įvairių tipų baldai, kurie buvo sukurti iš skirtingų medžiagų ir atitiko skirtingas interjero tendencijas. Kai kurie iš šių baldų, kurie buvo išskirtiniai arba labiau pastebimi renginyje, apima:

  • Modulinių sofos ir kėdžių komplektai, sukurti iš minkšto ir prabangaus audinio, kurie buvo parodomi tokiose gamintojų kaip Minotti, Polliform, Kartell ir pan. stenduose.
  • Minimalistiškos, modernios lovos ir kėdės, kurios buvo parodomos gamintojų kaip Molteni & C ir Emmemobili,Calligaris stenduose.
  • Naujos stalų kolekcijos, sukurtos iš stiklo, metalo ir medžio kombinacijų, kurios buvo parodomos tokių gamintojų kaip Bonaldo, Emmemobili, Reflex, Flexform stenduose.

Be to, buvo rodomi daugybė kitų baldu, tokių kaip spintos, knygų lentynos, staliukai, šviestuvai ir kt. Visi baldai, kuriuos galima buvo pamatyti Parodos Salone de Mobile 2023 renginyje, buvo sukurti siekiant atitikti skirtingas klientų poreikius ir interjero dizaino tendencijas.

 

       

 

Keletas idomiausių gamintojų kurie susilaukė ypač didelio lankytojų dėmesio:

  • Poliform
  • Minotti
  • Molteni & C
  • Flexform
  • Kartell
  • Cassina
  • Knoll
  • Herman Miller

Šie gamintojai yra tik keli labiausiai patikę ir daugiausiai dėmesio sulaukiantys gamintojai  iš daugybės dalyvavusių parodoje.

 

      

        

       

      

 

Jei kalbėtume apie salone de mobile baldus, kurių spalvų tonai ir pustoniai yra žalios, oranžinės ir mėlynos pagal gamtos motyvus, tai galima pastebėti, kad daugelis baldų dizainerių stengiasi įtraukti natūralius elementus į savo kūrybą, remiantis gamtos motyvais.

Tai apima ir spalvų pasirinkimą – žalios, oranžinės ir mėlynos spalvos dažniausiai siejamos su gamtos elementais, tokių kaip žolė, saulėlydžio dangus, ar vandenyno gelmės.

Žalios spalvos baldai gali būti sukurti iš natūralių medžiagų,ar žalios spalvos audinių kurie suteikia interjerui ramybės, harmonijos jausmo. Spalvos tonas naudojamas dažniausiai gesintas ir ramesnis.

Oranžinės spalvos baldai gali būti inspiruoti saulėlydžio kolorito tonų, baldų medžiagoms naudojami audiniai ir įvairiausių atspalvių oda. Tokios spalvos dažnai naudojama su šviesiais baldais.

Mėlynos spalvos baldai gali turėti atspalvius nuo jūros ar dangaus ir gali būti pagaminti iš šiuolaikinių medžiagų, tokių kaip plastikas ar stiklas. Žinoma minkštuose balduose melsva spalva perteikiama per audinių koloritą taip pat.

Be to, daugelis baldų dizainerių pasitelkia naujausias technologijas ir inovatyvius procesus, kad būtų sukurti baldai su ypatinga spalvų derme ir tekstūra, suderinti su gamtos motyvais.

Tai yra tik kelios idėjos apie salone de mobile parodoje buvusius baldus, kurių spalvos yra žalios, oranžinės ir mėlynos įkvėptos pagal gamtos motyvus.

 

         

 

GESSI

 

 

Bunant parodoje kiekvienais metais negalime nepastebėti santechnikos prietausų gamintoją GESSI.

Gessi produktai yra žinomi savo inovatyvumu ir unikaliu dizainu. Kompanija yra garsi dėl savo aukštos kokybės, modernių dizainų ir inovatyvių technologijų, skirtų vonios ir virtuvės reikmenims.

Šis gamintojas taip pat yra vienas iš pirmųjų kompanijų, pradėjusių naudoti ekologišką technologiją vandens taupymui, taip pat unikalius medžiagų derinius, tokius kaip nerūdijantis plienas, medis, kvarcas ir kt.

Be to, Gessi prekių ženklas žinomas savo įvairialypių spalvų ir dizainų asortimentu, kuris padeda sukurti išskirtinę vonios ar virtuvės erdvę. Jų produktų linijoje yra skirtingų vonios ir virtuvės reikmenų, tokių kaip dušo, vonios, čiaupai sistemos, vonios kambario aksesuarai ir kt.

Gessi yra pelnęs daugybę tarptautinių apdovanojimų dėl savo dizaino ir inovacijų, įskaitant prestižinį „Red Dot Design Award“. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl Gessi yra laikoma viena geriausių, inovatyviausių ir išskirtiniausių santechnikos gamintojų pasaulyje.

 

        

 

Kiekvienais metais šis gamintojas yra metais priekija su kitais, nes pristato kas bus kitais metais. Šie metai nebuvo išimtis. Leido prisiminti praitų metų gaminius ir pristatė naujausias kolekcijas PERLE ir JACQUELINE.

Kuriant šias kolekcijas vedė Gessi dizainerius į architektūrą, meną, mados tendencijas, šie faktoriai ir leido atrasti naujas spalvas ir formas pristatytose kolekcijose.

Naujoje kolekcijoje santechnikos prietaisuose atsispinti tokios medžiagos : Murano stiklo iki rankų darbo marmuro, nuo sintetinių medžiagų, imtų iš bižuterijos ir mados aksesuarų, iki brangių akmenų ir pramonėje naudojamų metalų.

Kalbant apie dizaina atsispindėjo tam tikros sferos, rutulio linijos yra sujungtos su atrama taip atsleidžiant tobulą formų harmoniją  įkvėptos skirtingų italų dizaino srovių: skulptūrinė forma, kuri sąveikauja su perlų skirtingomis sferomis ir pusiausvyros elementų kombinacijomis,

kurios sudaro harmoniją ir balansą, kurio negalima aprašyti kitaip, kaip tik regėjus ir lietus asmeniškai.

 

       

 

PARODOS SALONE DE MOBILE 2023 APIBENDRINIMAS

 

Visa paroda buvo labai sėkminga, pritraukusi daugybę lankytojų iš viso pasaulio, o tai parodė, kad Salone del Mobile yra viena iš svarbiausių baldu ir apšvietimo parodų pasaulyje.

Parodos „Salone del Mobile“ metu dažniausiai pateikiamos naujausios interjero ir baldų tendencijos, apšvietimo naujovės, gamtos motyvai baldų dizaine bei gamtos spalvų naudojimas interjero elementuose.

Tai reiškia, kad paroda dažnai yra vieta, kurioje pristatomos naujos koncepcijos ir stiliai, kurie bus populiarūs ateityje ir dabar.

 

       

 

Dizaineriai dažnai naudoja gamtos elementus savo darbuose, kad būtų sukurtas natūralus ir šiltas interjeras.

Natūralūs medžio, akmenų ir metalo paviršiai, taip pat gamtiniai audiniai ir raštai dažnai būna naudojami baldų gamyboje ir interjero dekoravime.

Apšvietimo technologijos taip pat yra svarbios parodos metu. Dizaineriai dažnai naudoja naujausias technologijas ir kūrybines idėjas, kad sukurtų įspūdingą apšvietimą, kuris sukuria atmosferą ir pabrėžia interjero elementus.

Be to, spalvų naudojimas yra dar viena tendencija, kurią galima pastebėti „Salone del Mobile“ parodoje.

Dizaineriai dažnai naudoja natūralias gamtos spalvas, tokias kaip žalia, mėlyna, ruda ir oranžinė, kad sukurtų raminančią ir šiltą atmosferą.

Šios spalvos taip pat dažnai būna naudojamos interjero elementuose, pvz., ant kilimų, užuolaidų ar sienų.

 

       

 

Pastaraisiais metais interjero dizaino tendencijos kryptis daugiausia yra orientuota į gamtos ir žmogaus harmoniją, kurios siekiama sukurti originalų ir tvarų interjero dizainą.

Šiuolaikinis gyvenimo būdas vis dažniau skatina mąstyti apie ekologiją ir tvarumą, todėl interjero dizainas turi atitikti šias tendencijas.

Gamta suteikia begalinę inspiraciją ir pasirinkimo galimybes: natūralios medžiagos, augalai ir organinės formos tampa pagrindiniais dizaino elementais.

Tvarus interjero dizainas yra orientuotas į ilgalaikį ir atsakingą produktų naudojimą. Įtaka tvarumui taip pat daroma pasirinkus gamtos elementus, tokius kaip medžiagos, kurios turi būti ne tik estetiškai gražios, bet ir lengvai prieinamos bei perdirbamos.

Tvaraus interjero dizaino kryptis taip pat skatina naudoti pakartotinai panaudotas medžiagas ir atsižvelgti į jų poveikį aplinkai.

 

       

 

Sukurti harmoningą interjero dizainą semiantis įkvėpimo iš gamtos galima naudojant gamtos elementus, tokius kaip akmenys, medžiai, vanduo, žolės, augalai ir kt.

Dizainas, kuriame yra integruoti šie elementai, skatina atsipalaidavimą ir sukuria ramią atmosferą.

Dizainas turi būti ne tik estetiškai patrauklus, bet ir patogus, taigi, tvarus interjero dizainas turėtų atitikti funkcionalumo ir estetikos derinio reikalavimus.

Visuose interjero dizaino projektuose reikia atsižvelgti į individualias kliento pageidavimus, tačiau gamtos ir žmogaus harmonija yra pagrindinės tendencijos, kurios formuoja interjero dizaino kryptis šiandien.

 

ARTASDESIGN